Wat zijn Trespa platen en waar worden ze voor gebruikt?

Related Articles

Trespa® platen zijn vervaardigd uit kunststof en worden vaak gebruikt als gevelplaten. Ze worden meer en meer gebruikt in de bouwsector en zijn samengesteld uit meerdere natuurlijke materialen. De platen worden onder hoge druk en temperatuur samengeperst. De kern van de platen bestaat uit houtvezels. Die worden op hun beurt omgeven door een harde beschermlaag.

Hoogwaardige gevelbekleding

Trespa® platen werden speciaal ontwikkeld voor hoogwaardige gevelbekleding. Daarnaast worden ze ook veel gebruikt bij de eindafwerking van woningen, kantoren en andere (bedrijfs)gebouwen. Deze platen zijn bestand tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Ze bieden uitstekend weerstand tegen de schadelijke Uv- stralen van de zon, maar even goed tegen (zure) regen. Zowel hun Uv- weerstand en kleurvastheid zijn opvallend hoog. Sterke temperatuurwisselingen hebben geen vat op de veel gebruikte Trespa platen. Zelfs bij een uitslaande brand vervormen, smelten of ontploffen ze niet. Ze beschermen niet alleen onze woning maar staan dus ook in voor onze veiligheid. Deze gevelbekleding behoudt jarenlang zijn hoge stabiliteit. Trespa® gevelbekleding worden steeds meer gebruikt bij de realisatie van moderne gebouwen in kunststof, van gevelplaten en windveren.

Trespa® platen bevatten zowel hout als houtvezels

Velen beweren dat deze gevelbekleding geen hout bevat, maar dat is dus niet juist. De houtvezels die bij de samenstelling van deze platen worden gebruikt zijn voor hun levensduur bewerkt met beschermende harsen. Om hun duurzaamheid nog te verhogen worden ze zowel bij hoge druk als bij hoge temperaturen samengeperst. Het gebruik van hoge persdruk verzekert een harde en stevige kern. Een harde toplaag zorgt voor een zwaargewicht gevelplaat. Trespa® gevelplaten hebben alle voordelen van hout zonder de nadelen ervan.

Trespa®platen zijn uiterst veilig en onderhoudsvriendelijk

Trespa® platen zijn verkrijgbaar in standaard en in een brandvertragende kwaliteit. Beiden voldoen aan de strengste Europese veiligheidsnormen.  Trespa® platen zijn hard, sterk en duurzaam en toch goed bewerkbaar. Boren, zagen en frezen zijn geen enkel probleem. De bewerkbaarheid van Trespa® platen is best vergelijkbaar met dat van harde houtsoorten.  Dit veel gebruikt materiaal laat zich daar boven uitstekend schilderen en verlijmen. Trespa® platen zijn in vele (trendy) kleuren verkrijgbaar. Zo vind je altijd wel gevelplaten die bij je woning passen. Je kunt ze zelfs gebruiksklaar en dus op maat bestellen. Daarnaast zijn deze ook opvallend gebruiksvriendelijk. Ze vragen weinig of geen onderhoud. Met een regelmatige schoonmaakbeurt met lauw water en een zachte doek zijn ze al dik tevreden.

Meer uit deze categorie

Popular stories